(Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp is de manier om een woning gasloos te verwarmen. Maar hoe kom je er achter, of je woning hiervoor geschikt is? Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden: Isolatie van de woning, verwarmingssysteem en beschikbare ruimte.

Isolatie van de woning: Een warmtepomp is een laag temperatuur systeem waarbij het cv water tot maximaal 55 graden verwarmt. Standaard verwarmt een cv-ketel het water in de radiatoren op 70-80 graden. Doordat er gebruikt gemaakt wordt van lagere temperaturen is het nodig dat de woning goed geïsoleerd is.

Een goede test is om tijdens het stookseizoen de ketel terug te draaien naar 50 graden en kijk of de woning nog naar wens wordt verwarmt.

Verwarmingssysteem: Zoals eerder aangegeven verwarmt een warmtepomp het water tot 55 graden. Het kan zijn dat uw oude radiatoren niet voldoende warmte genereren. Zo kan het nodig zijn om de radiatoren te vervangen door laag temperatuur radiatoren of te kiezen voor vloerverwarming.

Beschikbare ruimte: Bij een warmtepomp is er een buitenunit nodig, er moet om uw woning dus een geschikte plek zijn waar de unit kan geplaatst worden zonder dat uw zelf en of uw buren hier last van hebben. Daarnaast moet het installatie technisch zijn om vanuit de buitenunit met het leidingwerk naar de binnen unit te komen.

Tevens neemt een warmtepomp binnen meer ruimte in dan een cv-ketel, dit zijn de belangrijkste punten om rekening te houden.

Woning niet geschikt? of is het financieel niet haalbaar, dan is wellicht de hybride warmtepomp de oplossing voor uw. Een hybride warmtepomp is de snelste manier van verduurzamen en in principe geschikt voor elke woning. Met een besparing van tot 70% op je gas en de veel lagere investering i.c.m. de subsidie, verdiend dit product zich binnen no time terug.Gerelateerde projecten

Joure zonnepanelen & hybride warmtepomp

Joure zonnepanelen & hybride warmtepomp In joure afgelopen zomer(niet te …

Woning Klooster Lidlum

Woning Klooster Lidlum In Klooster Lidlum hebben wij diverse werkzaamheden …

Warmtepomp garage & zonnepanelen

Warmtepomp garage & zonnepanelen In lollum hebben we een Daikin …